Azonosító v. e-mail:

Jelszó:

Világ:
Játékosunk írta:

„A Végzetúr játék olyan, mint az ogre. Rétegekből áll. Bárhány réteget fejtesz is le róla, újabb és újabb mélységei nyílnak meg. Míg a legtöbb karakterfejlesztő játékban egy vagy több egyenes út vezet a sikerhez, itt a fejlődés egy fa koronájához hasonlít, ahol a gyökér a közös indulópont, a levelek között pedig mindenki megtalálhatja a saját személyre szabott kihívását.
A Végzetúr másik fő erőssége, hogy rendkívül tág teret kínál a játékostársaiddal való interakciókra, legyen az együttműködés vagy épp rivalizálás.”

Morze - V3

még több ajánlás
A Végzetúrban egy játékosnak egy világon egy karaktere lehet. A második, harmadik stb. világon is lehet egy-egy karaktered, de világonként csak egy.

Miért?

Erre a korlátozásra azért van szükség, mert a Végzetúr egy alapvetően ingyenes játék, elvben bárki megtehetné, hogy indít egy csomó karaktert, és egyedül irányít egy teljes szövetséget, vagy a "fő" karakterrel elszívja az összes többi lélekenergiáját, és ezáltal jogtalan előnyhöz jutna a többiekkel szemben.

Hogyan ellenőrzitek a szabály betartását?

A játék mindenfajta aktivitást regisztrál, és vannak algoritmusaink, amelyek ezeket az adatokat naponta kielemzik. Ha azt látjuk, hogy két karakter, amely ugyanarról a gépről, vagy azonos háztartásból játszik, vagy pedig általában hasonló időben aktívak, egymást támadják, vagy mindketten ugyanazokat a karaktereket támadják, vagy azonos szövetségben vannak, és az egyik jelentősen többet épített, mint a másik, akkor fennállhat a több karakterrel való játék (multizás esete). Ilyen esetben mérlegelés után a karaktereket átmenetileg, visszaesés esetén véglegesen zároljuk.

Mi van akkor, ha ketten ugyanarról a gépről játszunk?

Ezzel nincs semmi probléma, ha a fentieket betartjátok. Ne támadjátok egymást, ne támadjátok egyszerre ugyanazt, és ne lépjetek be ugyanabba a szövetségbe. Ha mégis mindketten azonos szövetségbe akartok tartozni, akkor nagyon ügyeljetek rá, hogy ne legyen egyikőtök építése többszöröse a másikénak, és ne mindig ugyanabban az időben lépjetek be. Ha egy gépről két prémium tag is játszik, akkor elhisszük, hogy mindkettő valós személyt takar, nem pedig egy második harmadik stb. ingyenes karakterrel akarja ugyanaz az ember meggyorsítani az építkezést. Tehát ha mindenképpen azonos gépről akartok játszani, azonos szövetségben, akkor javasoljuk a prémium tagság megváltását.

Mi van akkor, ha egy szövetségi társamat kell helyettesítenem?

A Végzetúrban semmi sem történik, ha néhány napig nem tudsz játszani, a lemaradásodat utólag könnyedén behozhatod. Épp ezért nem szükséges, hogy ha egy napig nem tudsz belépni, akkor rögtön valaki más lépjen helyetted. Ráadásul, ha valaki a saját meg a szövetségi társával is belép ugyanarról a gépről, könnyen előfordulhat, hogy a rendszer ezt multizásként azonosítja, és letiltja a karaktereket. A helyettesítésnél gyakori eset, hogy először valaki csak néhány napig helyettesít egy másik játékost, aztán néhány hétig, és egyszercsak azon veszi észre magát, hogy már mindkét karakterrel ő játszik.
Ráadásul, a "helyettesítés" egyfajta biztonsági rés is: ha megadod másnak a felhasználóneved, jelszavad, könnyen lehet, hogy visszaél vele. Ha mégsem láttok más megoldást, mint hogy helyettesítsétek egymást, akkor legalábbis a helyettesítés idejére érdemes mindkettőtöknek prémium tagságot váltani, hogy lássuk, mindkét karakterrel valós játékosok játszanak, és nem csak "multik" (ld. előző pont).

Hova írjak, ha közös gépről akarunk játszani, vagy helyettesíteni akarok valakit?

Ezzel kapcsolatban ne írj nekünk. A fentiekben pontosan ismertettük, mit kell tenned ahhoz, hogy ne zároljanak. Ezeket a pontokat tartsd be, és akkor nem lesz gond.

Zárolhatnak-e másért, mint a fent leírt okok?

- Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a fenti okok egyike sem áll fent, mégis zárolnak multizásért. Ezek azok az esetek, amikor nyilvánvaló, hogy mindegyik karaktert ugyanaz az ember irányítja. Jó példa erre, amikor valaki minden karakterével ugyanazokat a kvízkérdéseket teszi fel, ugyanazokat az üzeneteket küldi el, mindig pontosan ugyanakkor lépnek a karakterei stb.
- Azt se felejtsétek el, hogy a multizáson kivül zárolni lehet valakit azért, mert más módon sérti meg a felhasználási feltételeket: pl. az üzenetküldő rendszert spammolásra vagy netikettet sértő levelek küldésére használja fel, programokkal, scriptekkel automatizálja a játékát, vagy kihasznál egy programhibát.
- Egy karakter rendszeresen támad más karaktert, és rendszeresen sok lélekenergiát vesz el tőle. Ha a támadott karakter elvesztett lélekenergiájának nagy része mindig ugyanahhoz az egy-két karakterhez kerül, akkor az multizás még abban az esetben is, ha a két karaktert más játékos irányítja.

Mi történik, ha mégis zárolnak multizás miatt?

Tévedésből nem zárolunk senkit, ezért feltehetően a fentiekben leírt problémák valamelyike adódott. Ekkor valószínűleg mindegyik karaktered zárolva lett, amelyiket azon a világon irányÍtottad. Ilyen esetben írj egy levelet a banned{kukk}vegzetur{ponty}hu címre, írd le őszintén, mi történt. Az egyik lehetőség ilyenkor hogy megmondod, melyik a fő karaktered, vele tovább játszhatsz a zárolás letelte után, a többi karaktert pedig véglegesen zároljuk / töröljük. Vigyázz azonban, ha ismételten multizás miatt zárolásra kerül sor, akkor a zárolás akár végleges is lehet!
A másik lehetőség, hogy valójában két különböző ember játszik ugyanarról a gépről, apa és fia, két testvér stb. Ebben az esetben gondoljátok át, hogy a fenti okok közül melyik is állt fent. Ha azonos szövetségben vagytok, vagy érdemes mindkettőtöknek prémium tagságot váltani, vagy egyikőtöknek átlépni egy másik szövetségbe. Ha annyi történt, hogy mindketten ugyanazt támadtátok, esetleg egymást, ügyeljetek rá, hogy ez többet ne forduljon elő. Ha ez először történt, írjatok egy levelet a banned{kukk}vegzetur{ponty}hu címre, magyarázzátok el a helyzetet, és a zárolást feloldjuk. Ha azonban az eset ismételten előfordul, a zárolás mindenképpen végleges lesz.

Jól értem, a prémium tagok több karaktert is irányíthatnak egy szövetségben?

Nem ez a helyzet. Amint írtuk, az alapvető problémát az jelenti, hogy a játék ingyenes, és bárki megteheti, hogy több karaktert is beregisztrál. Egy fizetős játékban nincs probléma azzal, hogy több karaktert irányítasz, itt azonban a visszaélés lehetősége az ingyenesség miatt nyilvánvaló. Emellett, gyakran kapunk olyan kérést, hogy valakit a szövetségi társa átmenetileg irányíthasson, ezért találnunk kellett egy megoldást, ahol ezt az engedélyezést automatizálhatjuk. Mindez továbbra sem jelenti azt, hogy pénzért indíthatsz egy "építő karaktert" a fő karaktered mellé: ha a visszaélés nyilvánvaló, az ugyanonnét játszó karakter egyike egyáltalán nem fejlődik, csak épít, akkor ugyanúgy zároljuk.